Stel je voor: je hebt net je droomreis geboekt maar door een onverwachte gebeurtenis kan je niet vertrekken. Geld kwijt? Niet wanneer je een goede annulatieverzekering afsloot.

Waarom een annulatieverzekering?

Er kunnen altijd dingen gebeuren waar je weinig of geen vat op hebt: plotse ziekte van jou of een familielid, een overlijden, plotse schade aan je huis, je verliest je baan of je krijgt net een nieuwe job aangeboden. Het zijn allemaal zaken die je kunnen doen beslissen om je geboekte reis te annuleren.

En gelukkig kan dat. Met een annulatieverzekering speel je op veilig kan je je reis laten terugbetalen of, afhankelijk van de voorwaarden, vroegtijdig stopzetten.

Wanneer je zo’n verzekering afsluit let je dus best op de voorwaarden in de polis. Daarin moet beschreven staan voor welke redenen je je reis kan annuleren en tot hoever de dekking loopt.

Waarop letten bij een annulatieverzekering?

Zoals bij de meeste verzekeringen bestaat er bij annulatieverzekeringen ook een grote variatie aan mogelijkheden en voorwaarden. En die lees je best eerst nog eens na vooraleer je de verzekering afsluit.

Kijk na wie er door de verzekering wordt gedekt. Geldt de dekking enkel voor jou of voor je hele familie? Welke redenen worden aanvaard voor annulering en hoe moet je die bewijzen? Gaat het enkel om gezondheidsredenen of tellen andere persoonlijke redenen ook mee?

Ben je wel vaker onderweg of ga je voor lange tijd op reis? Misschien is een jaarpolis voor jou dan wel interessanter. Kijk ook goed naar de voorwaarden van de zogenaamde gratis annulatieverzekeringen die bedrijven als Visa en Mastercard aanbieden. Onder welke voorwaarden kan je daar annuleren? Hoe groot is de dekking?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en de mogelijke risico’s is er altijd wel een annulatieverzekering die bij je past. Neem vrijblijvend contact met ons op om ons aanbod te bekijken.