brandverzekering

Een goede brandverzekering dekt veel meer dan schade na brand. Wij zijn als zakenkantoor gespecialiseerd in particuliere verzekeringen. Neem zeker contact met ons op voor het beste aanbod op jouw maat.

Brandverzekering, wat wordt gedekt?

Anders dan de naam doet vermoeden is een brandverzekering veel uitgebreider dan enkel een verzekering bij brand. We geven je een kort overzicht van de risico’s die onder de brandverzekering vallen:

  • Schade aan onroerende goederen als gevolg van diefstal. Inbraak is heel vervelend, niet enkel omwille van het verlies maar ook door de schade die inbrekers aan het gebouw kunnen aanbrengen. Die schade kan worden vergoed door de brandverzekering.
  • Schade na brand ,ontploffing, implosie, blikseminslag en rook. Allemaal fenomenen die voor heel wat vernieling kunnen zorgen. Gelukkig wordt die schade gedekt door je brandverzekering.
  • Schade door een elektrisch defect. Apparaten die na kortsluiting of een ander elektrisch defect worden beschadigd, ook daar kan de brandverzekering in tussenkomen.
  • Natuurrampen, stormschade, stookolieschade en waterschade: omgewaaide boom op je dak? Waterschade na een overstroming? Onder bepaalde voorwaarden wordt de schade verzekerd via je brandverzekering.

Aanvullend kan je ervoor kiezen om nog een aantal dekkingen aan je brandverzekering toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld de kosten voor huisvesting dekken indien je woning onbewoonbaar werd verklaard, tijdelijk je inboedel opslaan, reddingskosten of kosten om grotere schade te voorkomen. Je kan je verzekering uitbreiden of beperken zoals jij wil. Neem zeker contact op met ons want we vertellen je er graag alles over.

Onze expertise in brandverzekering

Als eigenaar van een woning is een brandverzekering niet verplicht. Maar de kosten bij schade kunnen bijzonder hoog oplopen. Een brand kan zelfs je hele woning vernielen. Het is dus aangewezen een brandverzekering te kiezen die je woning dekt tot op de nieuwwaarde.

Huur je een woning, appartement of studentenkot? Dan ben je sinds 1 januari 2019 verplicht een brandverzekering af te sluiten. De kostprijs van zo’n verzekering hangt af van een aantal risicofactoren, van de dekking en optionele verzekeringen die jij wil.

Er zijn heel wat aanbieders van brandverzekeringen op de markt. Ons kantoor werkt enkel samen met de verzekeraars die best scoren. Geen gedoe met kleine lettertjes en verborgen kosten, wij weten welke aanbieder best scoort en zorgen voor een transparant pakket dat we op basis van jouw wensen samenstellen. Neem vrijblijvend contact met ons voor een aanbod op maat.