Als bedrijf moet je je bedrijfsgebouw of winkel verzekeren tegen brand. Meer dan de helft van de bedrijven die door brand worden getroffen overleeft zelfs nadien niet zonder verzekering. Een goede brandverzekering dekt ook veel meer dan schade na brand. Wij zijn als zakenkantoor gespecialiseerd in brandverzekeringen voor bedrijven. Neem zeker contact met ons op voor het beste aanbod op jouw maat.

Brandverzekering voor je bedrijf, wat wordt gedekt?

Anders dan de naam doet vermoeden is een brandverzekering veel uitgebreider dan enkel een verzekering bij brand. We geven je een kort overzicht van de risico’s die onder de brandverzekering vallen:

  • Schade aan onroerende goederen als gevolg van diefstal. Inbraak is heel vervelend, niet enkel omwille van het verlies maar ook door de schade die inbrekers aan het bedrijfspand kunnen aanbrengen. Die schade kan worden vergoed door de brandverzekering.
  • Schade na brand ,ontploffing, implosie, blikseminslag en rook. Allemaal fenomenen die voor heel wat vernieling kunnen zorgen. Je inboedel en machines kunnen behoorlijk wat schade oplopen. Gelukkig kan die schade onder bepaalde voorwaarden gedekt worden door je brandverzekering.
  • Schade door een elektrisch defect. Apparaten die na kortsluiting of een ander elektrisch defect worden beschadigd, ook daar kan de brandverzekering in tussenkomen.
  • Natuurrampen, stormschade, stookolieschade en waterschade: schade na een storm of overstroming? Onder bepaalde voorwaarden wordt de schade verzekerd via je brandverzekering.

Aanvullend kan je ervoor kiezen om nog een aantal dekkingen aan je brandverzekering toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld de kosten voor alternatieve huisvesting dekken indien je je bedrijf tijdelijk elders moet onderbrengen. Of tegen indirecte verliezen, opgeslagen inboedel, reddingskosten of kosten om grotere schade te voorkomen. Je kan je verzekering uitbreiden of beperken zoals jij wil. Neem zeker contact op met ons want we vertellen je er graag alles over.

De kostprijs van zo’n verzekering hangt af van een aantal risicofactoren, van de dekking en optionele verzekeringen die jij wil.

Er zijn heel wat aanbieders van brandverzekeringen op de markt. Ons kantoor werkt enkel samen met de verzekeraars die best scoren. Geen gedoe met kleine lettertjes en verborgen kosten, wij weten welke aanbieder best scoort en zorgen voor een transparant pakket dat we op basis van jouw wensen samenstellen. Neem vrijblijvend contact met ons voor een aanbod op maat van jouw bedrijf.