Je kan je als particulier laten verzekeren tegen onvrijwillige schade die jij of iemand uit je gezin aanbracht aan derden. Maar ook voor bedrijven bestaat er zo’n verzekering: de burgerlijke aansprakelijkheid voor ondernemingen. We vertellen je er graag meer over.

Burgerlijke aansprakelijkheid onderneming: wat wordt gedekt?

Eigenlijk is het eenvoudig: iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar daden. En wanneer die daden schade aan derden veroorzaken dan moet dat vergoed worden. Dat is zo voor particulieren en dat is zo voor zelfstandigen en bedrijven.

Als zelfstandige of bedrijfsleider ben je trouwens niet enkel verantwoordelijk voor je eigen daden, je draait ook op voor de schade die je medewerkers aan derden hebben berokkend. Tenminste voor zover dat binnen de arbeidssfeer gebeurde.

Omdat de schadevergoedingen voor die (onvrijwillige) schade heel hoog kunnen oplopen is het aan te raden je hiertegen te laten verzekeren. Je kan die verzekering trouwens uitbreiden met tal van risico’s. Kom zeker eens bij ons langs om vrijblijvend de mogelijkheden te bekijken.

Welke risico’s?

Je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid kan behoorlijk breed gaan. Er zijn dan ook heel uiteenlopende risico’s.

Stel: een van je medewerkers is voor een verkoopgesprek bij een klant en stoot per ongeluk zijn volle tas koffie om over de laptop van de klant. Laptop defect. Die schade wordt gedekt door jouw professionele verzekering burgerlijke aansprakelijkheid.

Maar stel nu dat je laptophersteller bent en door een beroepsfout tijdens het repareren van de laptop beschadig je het toestel onherstelbaar. Dat is een heel andere situatie, maar ook hier kan je verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor ondernemingen in tussenkomen. Tenminste wanneer je gedekt bent tegen de juiste risico’s.

Of wat wanneer er een klant bij jou in de winkel struikelt over het snoer van de stofzuiger die jij niet op tijd op z’n plaats hebt gezet?

Als bedrijf kom je dus met heel wat risico’s in contact. Het is belangrijk om te kiezen voor een verzekeringspakket dat aansluit bij jouw activiteiten. Zakenkantoor Bogemans staat je graag bij in de keuze voor de juiste verzekering. Wij bekijken samen met jou je wensen en stellen je een aanbod op maat voor.